Växthus & Förkultivering

Växthuset

I fredags lurade jag ut DHL chauffören på vår isiga väg 😉 Eller jag varnade faktiskt innan! När han ringde och sa att han var på väg så talade jag om att vår väg inte var den roligaste att köra på. De härliga plusgraderna som varit de senaste dagarna har omvandlat vägen till rena skridskobanan. Klart som korvspad att han skulle glida ner i diket! Där blev han stående.

Ringde bonden nästgårds som tack och nig kom till undsättning. Han och drängen kom med traktorer som en annan kan önska sig i drömmarnas värld 😉 Lastbilen blockerade vägen så det blev till att riva upp fårstängslet som vi bemödat oss att reparera i höstas men men… Lastbilen kom upp och växthuset levererat.

Förkultivering

Nu har jag fått i ordning min lilla odlingshörna. Förkultivering sker i tvättstugan.

Köpte en hylla från Biltema som jag placerat framför ett fönster i söderläge. Ljus och lite extra värme från elementet.

Kan behövas extra ljus men för nuet nöjer jag mig med denna lösning.

För en vecka sedan sådde jag några sorter. Inte allt för många frön av samma sort men ändå så att det ska finnas en marginal om alla frön inte tar sig. Sår gärna alla på en gång 😉 Det är en djungel att hitta en följd av grotid och det värsta är om man senare står med omskolning av plantor som man inte har plats för. Jag blir lätt blind av ett litet frö som inte tar upp nån plats 🙂 .  Jag vill ju även att de ska hinna växa till sig till skördetid.

De små groddarna tittar upp en efter en nu. Va spännande 🙂

Det här året blir att anteckna så mycket som möjligt. Jag har mina excel-ark där sort, antal frön, datum osv. antecknas. Bloggen är även den en plats som är kul att blicka tillbaka på.

Idag sådde jag tomater, en jäkla massa olika sorter och lite annat.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.