Utökar lite snabbare än tänkt

Bitillsynsmannen (som var över och kollade mitt första svaga samhälle i fjol) blev vår “granne” när vi flyttade. Nu har han satt ut sitt hus för försäljning och jag blev lite nyfiken på om han tänkt ta med och fortsätta med sin egen biodling. Kanske fanns det ett tillfälle att få köpa nå biodlingsmaterial, en slunga är jag främst intresserad av.
Kontaktade honom på förmiddagen idag. Sluta med biodling tänkte han inte göra men han skulle dra ner på samhällen. Såg min chans att få köpa nåt extra samhälle till min egen utökning. Sagt och gjort, bokade 2 samhällen!
Köpte avläggare förra sommaren och betalade då 1500kr för 10 3/4L-ramar. Nu skulle jag få köpa ett samhälle för 2500kr (30 3/4L- ramar, sargar,tak och botten) Deal!
Vi ska höras redan under veckan som kommer för att låta de nya bina flytta in till bigården där mina befintliga 2 kupor står. 🙂
Det tråkiga var att han slutat som bitillsynsman så om jag i framtiden börjar sälja avläggare så kan jag inte ringa honom för besiktning inför flytt.
Ha en fortsatt Glad Påsk!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.