Så var biodlarkursen slut

Snyft! Snyft!
Nej så ledsen är jag inte, bara tråkigt att det kommer bli färre tillfällen att träffa kursdeltagarna på. Många utav dom är medlemmar i föreningen så vi kommer säkert ses igen.
Idag var sista kurstillfället och det hölls på föreningsbigården ute i Jälla. Vi fick börja med att titta igenom ett av samhällena, det var invintrat på två Ln lådor. I den övre lådan satt bin på alla 10 ramar och det var insatt en drönarram för 8 dgr sedan, hela ramen var utbyggd och det var några ägg lagda i den. Även drottningen kröp omkring där, hon var märkt så det var lätt att se henne. I den undre lådan satt det bin på 6/10 ramar så dom skulle få några dagar till på sig innan det var dags för skattlåda. Hade det varit mina egna bin så hade jag inte kunnat avläst samhället så fort som kursledaren, behövs nog några praktiska timmar till att lära sig det.
Spännande men samtidigt lite läskigt när det blev så många bin samlade på ett och samma ställe (första gången som jag tittade in i en kupa)  Var beredd på att det skulle flyga bin runt huvudet när ramarna började lyftas och flyttas runt men dom reagerade knappt. Kanske var dom trötta efter dagens arbetspass 🙂
Därefter samlades vi i “boden”, drack kaffe och åt en kaka, frågor ställdes och det var allmänt prat om bin.
Diplom delades ut och snipp snapp snut så var kursen slut.
237

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.