Så är vi inne på nytt år…Igen

Så är vi inne på nytt år…Igen

Nytt år, Nya möjligheter!!

Tittar tillbaka på året som gått, det går ju faktiskt lite framåt trots vissa jäkligt motiga dagar då jag vill ge upp allt. Glädjen över de små framgångarna ger mig trots allt motivation att fortsätta lite till 🙂 Under Januari ska alla genbanksrapporter in och det arbetet ger även mig en summering av årets händelser.

Det jag alltid kommer minnas från 2017 är lamningen! Två tackor med fellägen och jag som förstagångsförlösare var osäker på när det var dags att ingripa. När jag väl beslöt för att hjälpa till kände jag mig så frustrerad över att det inte var så jäkla lätt som jag uppfattat det på kursen. Kursen som jag tidigare gått var teoretisk men den gav mycket ändå och utan den hade det säkerligen gått värre. Och utan Isabell (nyfunnen vän) hade det blivit katastrof! 🙂 <3 Lammet som Isabell räddade har fått namnet Bella. Bella kommer att bli kvar på gården tills hon åldersmässigt inte kan vara kvar, hon har fått en speciell plats i hjärtat och kommer för alltid påminna oss om vår första lamning. 🙂

Vad planeras detta år?

  • Köpa in en galt, Januari
  • Kaninkull, Mars
  • Lamm, Mars/April
  • Kaninkull, April
  • Kycklingar, Maj
  • Avläggare Biodling, Maj
  • Kultingar, Maj/Juni
  • Skörda honung Juni/Juli

Varje punkt kräver en arbetsinsats och planering både före och efter. Det ska planeras fållor, bås, burar etc. det ska kunna gå att skilja honor från hanar, rotera mellan hagar och alltid ha en plan B i beredskap. Så har man ju alltid några projekt som dyker upp under gång också 😉 Vi får se hur många punkter som går enligt plan.

Så kan vi hoppas att vädret är på vår sida i år, det kan man inte påverka i sin planering. I fjol kom blomningen igång men frös av väderomslaget som blev. Fruktträden gav knappt frukt. Bina kom av sig i uppvaknandet efter vintern, pollen och nektar är viktig källa under våren då yngelproduktionen sätter fart. Hela sommaren led av torka och vattenbrist, höst/vintern blev blöt och hagarna blev lervälling.

Hoppas på bättre förutsättningar detta år -God fortsättning på 2018

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.