Roadtrip till Järfälla.

Jag har svårt att bestämma mig för vilken typ av kupa jag vill ha när jag bläddrar i katalogerna så det bästa är att få känna på riktigt. Jag fastnade för en träkupa Östervålakupan, men den är som sagt gjord i trä och väger lite mer än andra varianter.
Vikten på bara sargen till kupan har viss betydelse, beroende på vilket ramformat man väljer så väger en fylld låda med 10 ramar mellan ca.12-35 kg.
Enligt information på kursen så är lågnormal det vanligaste ramformatet som används utav de flesta hobbybiodlare så det har jag bestämt mig för att använda. 10 LN- ramar fyllda med honung väger runt 20 kg.
LN=lågnormal
På förmiddagen fick jag med mig min sambo på en roadtrip till Järfälla där Bihuset i Svergie AB ligger. Tog runt 1 timme att åka dit. Vart ska jag börja!? tänkte jag när jag klev innanför dörren. Den ena utav de två som jobbade hjälpte mig snabbt att finna vad jag ville titta på. Rabattkupongen ifrån SBR på 20% vid köp av kupa gällde tyvärr bara en frigolitkupa och den var jag inte alls intresserad av. Tror att Östervålakupan är den dyraste men den var i mina ögon finast. Jag vill att kuporna ska “smycka” trädgården också. Hur som helst fanns bara två lådor ifrån förra årets säsong på lager, jag ska ha 2×2 i den varianten som yngelrum. Som skattlådor hade jag tänkt en vanlig oisolerad slät trälåda också i ramformat LN, men funderar på om jag ska välja ett ramformat som inte blir så tungt.
Det blev inget köp av kupor idag men köpte iallafall skyddspaketet. Så nu har jag en rymddräkt som min sambo och barn kallar det, handskar, rökpust, kupkniv och en borste.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.