Överraskad och fattar ingenting!

Måndag 3/6 spärrade jag ner drottningen, jag hade faktiskt gett upp att det här svaga samhället gick att rädda. Eftersom det är det enda samhälle jag har, har det blivit ett experimentsamhälle istället. Tanken var att få det täckta ynglet kläckt i de svarta ramarna över spärrgällret så jag kunde byta ut dom och få bina att bygga ut de vaxmellanväggar som drottningen hade tillgång till under spärrgallret. Så tyckte inte dom, tydligen!
Igår tisdag tog jag en titt, tog några bilder av ramarna i den övre lådan och letade drottning i den undre. Ingen drottning i den undre! Va? Har jag gjort så hon stuckit sin väg? Har inte varit mer än 20 bin i den undre så det har varit lätt att se henne. Shit! Viselösa! Jaha vad gör jag nu? Bara för att jag läst att någon inne på Fb-gruppen biodlare satte sina outbyggda vaxmellanväggar mitt i yngelklotet så stoppade jag ner en tom ram där, håller byggbina sysselsatta iallafall.
När jag senare på kvällen kunde sitta och granska bilderna jag tagit på ramarna i den övre lådan, så såg jag nylagda ägg! Åh puckelsamhälle nu då! Redan? Inom knappt en vecka! Så fort går det väl ändå inte innan ett arbetsbi tar över rollen som drottning!? Måste in och rota runt imorgon igen!
Idag onsdag: Till min stora förvåning så hade bina byggt ut hela den ena sidan av den outbyggda ram jag stoppat ner i yngelklotet!
Vem finns där då? Ser ni henne? Drottningen! Hur kom hon igenom spärrgallret?!
Hon lägger ägg, precis som jag önskar också!
Kommunikationssvårigheter!? Ja tydligen så har vi det! 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.