Omskolning

Efter några veckor med töväder så var det åter vitt ute i morse. Det har fortsatt snöa hela dagen. Det är ju bara början av Mars så förväntar mig ingen Vår ännu, lite lagom kallt tycker jag är ok men snö, Nej! 

De soliga varma dagarna triggade igång vårkänslorna 🙂 Behöver hitta den där perfekta platsen att montera upp växthuset på. Jag vill ta en bit av åkermarken i anspråk men det tycker inte karln! Kan vara dags att bestämma vart det ska placeras snart. Det är inte bara att slå upp ett växthus! Det ska ju fungera i drift också. När platsen är bestämd tar det tid att montera upp och planera “planlösningen” och fixa bäddar innan det är klart att tas i drift. Växthuset gör ingen nytta nu där det ligger på pall. Bilderna tagna nu ikväll, det har kommit rätt mycket snö under dagen!

 

De första fröna såddes 190211 och en vecka senare blev det sådd av massa tomater. Dottern ville också vara med och fick ett eget projekt, hon sådde 5 varianter av kål.

Inte kunde man tro att det skulle gro nästintill 100%.

Har sått i brätten som har 8×5 plugg. Varje plugg är 4x4cm. Antal frön i varje varierar mellan 1-5.

Kålen såddes i 8x8cm krukor, 10 i varje.

Nu är vi där när det lilla fröet växer upp och ska planteras om. Än är de inga små knubbiga plantor och jag är för snål för att sålla bort 😉 Kan va möjligt att det är lite tidigt för omskolning men de stod trångt med såjord. Å de flesta har utvecklat karaktärsblad. Det blev 65 enskilda plantor som skolades om i en kruka på 8x8cm med planteringsjord igår.

I skrivande stund har jag satt karln sysselsatt med att montera växtbelysning 🙂 🙂 🙂 Solens få timmar på dygnet räcker inte till.

Det  får bli ett eget inlägg.

Hälften omskolade, resten får växa till sig lite till. Med extra belysning.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.