Lördag-I vårens tecken

Så härligt när solen skiner och ger lite värme ☀ det är ljusare om kvällen och det känns som dagarna blir längre…

Då blir det så mycket roligare att vara ute och fixa, hinner med så mycket mer innan det blir mörkt.

Igår blev alla 9 kaninburar rengjorda och åtgärdade lite fix som behövdes, tog hela eftermiddagen. Jag får så jäkla ont i ländryggen så jag har delat upp dom på 5 ena dagen och 4 den andra för att skona ryggen men nu när det är ljusare längre så kan jag ta fler pauser och hann då med alla innan det blev mörkt.

Idag var det hönshuset som stod på tur. Väntar på att nån höna ska känna sig redo för ruvning, har lämnat ägg i reden sen början på veckan men ingen som ligger kvar vid kvällsnattning ännu. Idag tror jag att det första ägget ifrån en utav hönorna som kläcktes sent förra året kom, 37g! Vi måste ta bort många fler tuppar, vi har fler tuppar än hönor just nu trots att vi sållar bort en efter en.  Det är så mycket pyssel efter slakt som tar tid därför drar vi ut på tiden.

När hönshuset var klart var det fortfarande ljust så jag började rensa i stallet, Varför blir det så rörigt under vintermånaderna? Sopor läggs lite här och där istället för i sopsäcken, verktyg läggs där det passar osv…  Nu är det bättre ordning igen

Gubben har fått ner några stängselpinnar till den tillfälliga grishagen. I slutet på April hämtar vi två Linderödssvin som senare ska få plöja åkern men vi har ett krondike som vi behöver fixa nån typ av bro över innan de kan släppas där.

Å mina bin! Utav de fem kuporna som jag hade inför vintern så har alla fem dött ? Kan säga att år 2016 inte var mitt år! Har bokat nya samhällen och hoppas på att utöka dessa under sommaren så att jag åter kan ta nya tag gällande biodlingen.

Lite lördagsgodis fick fåren å där hoppas vi att nya baggen har gjort sitt så det blir lamm i juni…

De kommer på sekunden de hör skramlet i baljan, idag vart det havre och alla ska ha först

Våfflor till middag på Våffeldagen fick avsluta dagen!

En lördag när den är som bäst ?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.