Kollar avläggarna

Idag har det varit kalas för äldsta sonen som blev 11 år i fredags.
Under morgonen tittade jag till de kvarvarande drottningarna som fortfarande inte kommit till sina kupor. Döda! Utav 6 beställda oparade drottningar så har jag fått ner 3 st i avläggare.
När alla gäster åkt hem så tog jag en åkttur till avläggarna, ikväll har det gått 2 dygn sedan jag gjorde dom och nu var det dags att öppna flustret och kolla så att drottningarna kommit ur sina burar.
2/3 var utanför burarna och jag hittade dom lunkandes på en ram i sina avläggare och jag antar att de är acceperade. I den tredje avläggaren var buren tom och jag letade och letade på ramarna efter gröna pricken men kunde inte hitta henne, till slut kollade jag botten och där hittade jag henne död. Nu återstår parningsflygningen för de två drottningarna innan faran är över.
På alla tre avläggare minskade jag flustret till 2-3 cm och i de avläggare som jag såg levande drottningar stoppade jag ner en påse med 6 dl 40%-ig sockerlösning som stödfoder. I den tredje ska jag sätta till en äggram så får de dra upp en egen drottning.
140614 007
140614 010
140614 013

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.