Kaninungar2

Söndag 26/4 kom Elderberrys “Bertas” och Vårstarrs “Stampes” kaninbebisar!

Dag 30, På förmiddagen syntes inga tecken på att det vankades bebisar, gav hö, vatten och en näve havre men när jag tänker efter så fanns där en öppning in till bolådan, den har varit igensatt av halm tidigare. På eftermiddagen vid 16 går jag förbi och hälsar på alla kaniner, då har Berta dragit päls och sitter och tvättar sig extra mycket runt könet, upptäcker att det är blodspår på bakbenen också.  Hon är extra mån om att täppa till bolådans ingång.

150426_2 064

Antagligen hade hon precis fött färdigt och tvättade bort spåren, för när jag kollade till henne igen vid 18 betedde hon sig som vanligt igen. När jag lyfte på bolådans tak har hon fyllt hela lådan med halm upp till tak men det rörde på sig och jag hörde lite pipande.

Som ett nyfiket barn på julafton håller jag mig en timme innan jag går tillbaka, lyfter försiktigt på halmen och ser små “råttor”, räknar till 9 små kroppar men 2 stycken ligger lite i ytterkant och ser mindre och livlösa ut, petar på dom för att kolla om de lever, dom rör på sig vid beröring. 🙂

9 födda, hoppas att det inte blir för många för Berta att hålla liv i <3

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.