Kaninburar 2.0

Kaninburar 2.0

Det gick ju väldigt fort att fylla 6-facks buren med kaniner :). Blev ett byggprojekt för att fixa nya kaninburar så det finns nåt fack extra över. Den här gången tänkte jag göra bygget lite smidigare. Jag utgår ifrån storleken på formplywooden 1200mm x 2500mm som är golvmaterialet. From 15 juli 2019 träder nya minimimått på burar i kraft, går att läsa mer om på sjv.se. Istället för hönsnät har jag följt rådet att använda putsnät som står emot sig bättre för gnagande kaniner och ovälkomna gäster.

I den här buren ska avelskaninerna få bo. Överst blev det 3 fack för hanarna på nästan 1m² vardera. Under blev det 2 fack till honorna på en yta på nästan 1,5m² vardera. Den gamla 6-facks buren tänker jag använda till ungdjur på tillväxt när dom avskiljs från honan.

Lite fix kvar, ska sätta upp skivor som går en bit upp på dörrarna och emellan facken så det inte blåser rakt igenom speciellt vintertid. Måla utsidan och inreda lite mer åt honorna. Det är lättare att se sådant man missat eller behöver åtgärda när kaninerna väl har kommit på plats så de har fått flytta in.

Kaninburar  Kaninburar  Kaninburar

Kaninburar  Kaninburar

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.