I natt blev det smått

Natten mellan lördag och söndag kom små kaninbebisar till världen.

När jag var yngre hade jag två kaniner men där blev det inga ungar. Så det här är min första kull någonsin och även den första kullen i genbank så det är ett spännande arbete att följa.

Tecken som jag iakttog några dagar innan var en fördjupning i bolådans halm och att honan täppt igen bolådans ingång. Själva honan såg inte rundare ut.

På dag 32, söndag morgon när det var dags för utfodring låg det några tussar av päls utspritt i buren. Nu måste väl väntan vara över så jag får veta om parningen blev lyckad?! Inne i bolådan fick jag syn på ett väl ombonat bo av päls 🙂

image

Hårtussarna rörde på sig och jag log för mig själv, stängde och gick därifrån. Men nyfikenheten tog över så jag gick tillbaka några timmar senare för att bara lyfta lite på pälsen. 3 små nakna “råttor” var vad jag kunde se utan att röra omkring. Två såg grisrosa ut och en var vit med mörk teckning. Det tar inte många veckor innan de självmant kommer ut ur boet men tror inte jag kan hålla mig några veckor till innan jag är där och kollar lite igen. Lycka!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.