Halva veckans uppdatering

I måndags fick jag en del av leveransen från Lp´s biodling, fick förstås inte det jag ville få hem i första hand. Fortfarande inga träramar till yngelrummen och inga spärrgaller, gahh det är ju det jag behöver nu!
Ikväll när jag var i Jälla hos föreningen så hade dom färdiga Ln ramar till försäljning, så jag köpte tre för att kunna fylla ut min 13r låda med ramar eftersom samhället jag ska köpa är på 10r. Nu får jag hoppas på att dom inte behöver större utökning innan jag fått hem allt från Lp´s.
I söndags så skrev jag att jag inte hört något ifrån säljaren angående bina. Igår kunde jag inte hålla mig längre, så jag skickade ett sms och frågade om jag skulle få hämta bina den här veckan istället. Vi har bara haft kontakt via sms tidigare men igår ringde hon upp mig. Det är alltid lättare att prata fritt än att försöka få ner en textrad i ett sms, varför har jag inte ringt själv tidigare? Hon var hur trevlig som helst, det hade blivit ett missförstånd att alla samhällen skulle hämtas förra veckan. Jag var sist i ordningen att hämta mitt och de övriga hade inte hämtat sina ännu.
Det här samhället är något mindre och svagare så hon vill vara säker på att de överlever. Imorgon torsdag ska hon göra en kontroll av samhället och meddela mig hur det ser ut. Jag blev lite osäker på om det här verkligen var rätt samhälle för mig, vill ju inte betala dyra pengar och så går dom under. Hon förstod vad jag menade så vi kom överrens om en deal. Jag ska få ta hem dom (torsdag/fredag kväll) för att få lära känna dom, om det visar sig väldigt svagt så ska vi reglera prislappen senare. Jag skulle även få låna kupan med botten och tak tills jag fått hem mitt eget material, men nu när jag fått tag på de tre saknade ramarna, behöver jag nog inte det men bara tanken på hur hjälpsam hon är gör mig glad.
Att vara nybörjare i den här branschen är fasiken inte lätt emellanåt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.