Gotlandsresa

Det blev en dagstur till Gotland idag. Affärsresa! 🙂

Meningen med resan var att hämta Bjurholmshönsen men annonserade samtidigt ut mina leveransklara gotlandskaniner och frågade även om nån behövde hjälp med att transportera över kanin när vi ändå åker över.

Vår kanin Snöboll fick uppmärksamheten och med facit i hand så blev hon utbytt mot hanen Legolas. Fasiken så svårt det ska va att skiljas från en kanin 🙁 hon var fin men jag gläds åt att en av våran avkomma får leva vidare i genbank på annat håll och vi fick en hane i utbyte som ger nytt blod i vår besättning som vi kan avla vidare på 🙂

150717 080 150717 101

Färjan gick kl 7 från Nynäshamn, kl 3,30 ringer väckarklockan. Efter 1,5 tim bilfärd och 3 timmar på en färja byter vi först kanin och åker vidare till Monica där vi blir så väl mottagna och bjuds på lunch. Monica är en väldigt varm och trevlig person 🙂 Vid 17 har vi lastat kycklingarna och åker åter mot färjan hem. Det blir en jöklarns lång 3 timmars dötid innan vi kommer i hamn igen. Gubben min verkar aldrig behöva sova men mina ögon kämpar för att hållas öppna nu, vaknar i närheten av hemmet av att det regnar så man inte ser ut genom bilrutan. Hemma strax efter 24 och får in kycklingarna i hönshuset, kaninen Legolas får sova i transportburen över natten. SLUT!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.