Fräscha upp hönshuset

Årets storstädning i hönshuset är √

Som rutin har jag satt att minst 1 gång om året ska hönshuset tömmas och rubbet skuras rent. Förra året fick vi så enormt många kycklingar att vi byggde ut hönshuset och de flyttade in i ett helt nybyggt rent utrymme. Den gamla delen har vi använt till foder och vatten så ströbädden i det nya utrymmet har hållit sig fräscht under året. Mockat ut hönsskit regelbundet förstås. Skitigt blir det ändå och rent vill vi ha det så ingen ohyra får fäste.

Ut med ströbädden, högtryckstvätta väggar, golv och handskura hyllor med reden. När det fått torkat målades väggarna med vit färg igen för att fräscha upp.

I år ska jag testa att spara på utrymmet under sittpinnarna. Det är 3,5 meter långa pinnar, i den tidigare delen har jag använt en formplywoodskiva under sittpinnarna men den är bara 2,5 meter lång. Jag undviker helst skarvar som samlar smuts. Har sett tips på att sätta en hängränna utmed skitbrädan för att lättare skrapa ner hönsskiten och på så vis underlätta mockandet. Istället för en skiva under sittpinnarna har jag satt upp byggplast som vi fick över när vi byggde hönshuset. Den går att byta ut smidigt när den blir för smutsig eller den kanske går att ta ner och tvätta av. 

På golvet är det grundat med Torvmix och ovanpå det Lättströ .

Nu känns hönshuset rent och fräscht igen.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.