En hemsida på uppdrag

En hemsida på uppdrag är skapad och lanserad.

Har tidigare skapat en hemsida med e-handel åt en bekant och även varit delaktig i en annan som ligger på is i dagsläget. Har haft en notering om hemsidesbygge under Tjänster som jag nu utvecklat med lite mer info.

Fick på facebook syn på en förfrågan om ett hemsidesbygge, tog tillfället i akt och skickade iväg ett messenger. Någonstans måste jag ju börja, för att nå ut på marknaden. Det jag tycker känns svårast är att sälja in sig själv när man tvivlar på att man har kunskapen. Det blev en tragglig start då jag inte hade en tydlig plan för hur jag överhuvudtaget skulle lägga upp arbetsgången, haha =)!

På något vis lyckades jag tydligen skapa ett förtroende och tillsammans hittade vi ett arbetssätt som fungerade. Det är på många sätt ett givande samarbete vi skapat. Det är ju trots första gången jag skapat en hemsida på distans med en okänd människa 🙂 Vi har endast kommunicerat via messenger och det har hittills fungerat för oss (det finns ju fler sätt att tillgå). 

I det här uppdraget hade ägaren redan avtal med ett webbhotell, registrerat domän och aktiverat WordPress. Webbhotell erbjuder ofta sina egna verktyg för att publicera hemsidor och/eller shoppar i ett paket till årlig kostnad. Hur deras upplägg fungerar har jag ingen kunskap om. WordPress är gratis och det är det publiceringsverktyg jag använder, då räcker det med att ägaren har ett Hosting-paket hos ett webbhotell.

En utmaning är att skapa mig en bild över vad ägaren har för mål med sidans innehåll och utseende och ge råd och hjälp därefter. Det har jag tagit till mig och ska sätta ihop ett formulär om Förstudie som ingår i den fasta startkostnaden.

Hemsidan i det här samarbetet är till större delen klart och blev publicerat offentligt för knappt två dagar sedan, återstår lite finlir som vi är medvetna om. Nu är det besökarna som har ordet! Jag som varit med och byggt sidan vill förstås också har feedback på mitt arbete, har jag utfört och förmedlat det viktigaste ur “kundens” perspektiv?

En förhandsbild nedan, och här är kan du kolla in hela HPart.

Tack för förtroendet Heidi! 🙂

hemsida

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.