En genomgång av Sh2 och Sh3

Gjorde en ny genomgång av Sh2 och Sh3 i måndags. Det har varit så varmt, uppåt 30 grader och då är det inte bekvämt att dra på sig bioverallen.
Hade med mig spärrgaller den här gången. Eftersom jag ska konvertera yngelrummet från 3/4L till Ln så ska jag skifta plats på lådorna när jag lyckas se att drottningen är i Ln-lådan.
För att inga drönare ska bli instängda ovanför spärrgallret så har jag löst det med att såga ett par cm brett hål i spärrgallret.
Började med Sh3 den här gången. Drottningen och bina har jobbat på bra, satte på en låda med 13 Ln ramar med enbart vaxmellanväggar den 8/7 och som nu har 7 ramar täckt yngel. Återstår 6 vaxmellanväggar så dom har fortfarande lite att jobba med. På den här ramen springer drottningen, syns uppe till höger.
Jag tog en pause efter att jag skiftat lådorna på Sh3, nu står Ln lådan i botten, därefter spärrgaller och över det 3/4L lådan. Nu är det bara att vänta ut ynglet i 3/4L lådan sen kan jag ta bort den. Hoppas på att det samlas lite honung där allt eftersom så kanske jag kan skatta lite honung i år iallafall.
Lite mer osäker är jag om jag lyckades få drottningen på rätt plats i Sh2. Kl var 21.30 när jag började med den och redan 30 minuter senare så var det mörkt. Jag såg inte drottningen men skiftade lådorna iallafall, får nog ta och kontrollera så hon är i den undre. Här såg det också fint ut, 8 ramar med täckt yngel.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.