Bjurholmarna

Bjurisarna i den senast kläckta omgången som nu blir 6 mån ockuperar redena så de äldre hönorna lägger sina ägg lite här och där ?

Har plockat ut (iaf tupparna) från redena och satt dom uppe på sittpinnarna väldigt många gånger för att få dom att förstå och funderat på varför den gruppen aldrig riktigt kommer in i övriga gruppen ? En förklaring kan vara att de är alldeles för många individer för att hålla ihop som flock.

Den yngsta skaran har samlat sig under värmelampan som jag hade ingång ett tag. När lampan stängdes av så intog dom redena istället. 2-3 st i samma rede.

Idag när jag satt och iakttog dom så la jag märke till att antagligen några med högre rang i den gruppen sätter sig på de översta trappstegen och täpper igen vägen upp till sittpinnarna?

Byggde ihop en till trapp och placerade den mittemot befintlig så nu finns det två vägar upp från två håll.

Å så har vi fortfarande alldeles för många tuppar ? Så länge ungdomarna sköter sig stannar de kvar på tillväxt men de sållas bort en efter en. 3 tuppar kläckta-15 ifrån start har vi kvar och tanken är att vi ska föryngra 2 utav dom, ska bara utse deras ersättare.

Köpte 10 bjurisar -15, finns 5 hönor och 3 tuppar kvar ifrån starten. Idag har vi 38 st totalt. 15 hönor och 23 tuppar så vi har ett antal tuppar att sålla bland, antingen sälja som livdjur eller så blir det grytan.

Det sista jag gjorde när jag nattat pippisarna var att ta ett foto och fick med alla på samma bild. ?

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.