Andel i bikupa

Andel i bikupa säsongen 2019 (fulltecknat!)

En egen bikupa!? Inte långt ifrån….

En möjlighet för dig som är intresserad av biodling, biologisk mångfald eller vill ha lokalproducerad honung från bin som tjänstgjort i ditt närområde. Som andelsägare får du tillfälle att lära dig mer om bin och honung. ta del av honungsskörden men viktigast av allt är att Du gör en insats för naturen. Du får insyn i din honungs väg från nektar till burk. Drift och underhåll av bikupan sköter vi under gång, du hålls informerad vad som händer i din bikupa via nyhetsbrev och på en egen sida här på hemsidan.

Beroende på intresse kan du vara mer eller mindre delaktig.

Andelar

Det finns två bikupor att välja andelar i. Bikupa1 har 10 andelar (549kr/andel) och Bikupa2 har 20 andelar (299kr/andel). Du kan teckna en eller flera andelar för säsongen 2019 fram till 190331.

Är du ingen stor konsument av honung själv? Ge bort en burk i present 🙂 Eller teckna en andel och ge bort som present till någon du vet älskar honung. (meddela oss isf namn som ska stå på andelsbeviset)

Honungsskörd

I snitt producerar en bikupa 30 kg honung. Med det som exempel motsvarar En andel i Bikupa1 3kg honung och i Bikupa2 1,5kg honung. En andel i bikupa kan generera mer eller mindre beroende på binas förutsättningar.

Skörd av honung planeras ske i början av Juli och slutskattning i mitten på Augusti. Honungen finns att hämta efter skörd på Gård Kullviken som är belägen ca 3 mil Nv Uppsala men kan också skickas mot självkostnadspris.

Delta i slungningen

En inbjudan om att delta under slungningen i Juli skickas ut i det första nyhetsbrevet.

Som andelsägare får du

  • Välkomstbrev med ett andelsbevis
  • Din andel av honungsskörden från din bikupa
  • Inbjudan att delta i slungningen
  • Tillgång till din bikupas egna sida (lösenordsskyddad)
  • Nyhetsbrev om din bikupas utveckling
  • Möjlighet till att besöka din bikupa
  • Glädjen att bidra till den biologiska mångfalden som sker när bina pollinerar i vår natur

Andelsjordbruk eller CSA definieras somett direkt partnerskap som bygger på människans relation mellan en grupp konsumenter och en eller flera producenter, varigenom risker och belöningar från jordbruk delas, genom ett långsiktigt, bindande avtal.

Källa: Föreningen Andelsjordbruk Sverige /CSA Sweden

I vår digitala gårdsbutik kan du teckna Andel i bikupa. Kom direkt till Bikupa1 här och Bikupa2 här eller har du frågor och vill du ha mer information kontakta oss via kontaktsidan

1 tanke på “Andel i bikupa”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.