Bigården-18

Bigården-18

I höstas invintrade jag 5 samhällen och det var liv i alla i mitten på April. I år testar jag konceptet andelsbiodling och annonserade ut totalt 30 andelar i 2 av bikuporna. Tabellerna är mest för egen anteckning så de kan vara svårtolkade 😉

[table “1” not found /]

De 3 bikupor som jag har utöver andelsbiodling ingår i årets avläggare. Det visade sig att det bara fanns en fungerande drottning i dessa så jag vill säkra upp antalet samhällen till vintern. 27 Maj delades dessa samhällen och fördelades ut i 4 avläggare. I 3 av dessa får de dra upp en ny drottning av ägg. Fungerar inte det får jag jaga rätt på en parad drottning.

[table “2” not found /]

Det tar 16 dygn för en drottning att kläckas, sen kan man räkna ytterligare ca 7 dygn innan hon har varit ut för parning och börjat lägga ägg. Jag hittade på drottningar i 2 av 3 avläggare som fick dra upp egna. I Av1 hittade jag ingen och tillsatte en täckt drottningcell som jag hittade i Av4 (där ursprungsdrottningen befinner sig) Kunde inte se några ägg ännu, det är dag 22 så hon borde snart vara igång.  

[table “3” not found /]


Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.