2017s första kaninkull

Så är årets första kaninkull födda ?

Har låtit Elderberry (Berta) träffa Vårstarr (Stampe) vid ett antal tillfällen från början av februari, inte förrän den 17:de vart hon väldigt intresserad utav honom ? söker kontakt, rullar runt och har sig. Så idag på dag31 (eller om det var sent igår kväll) så kom det smått till världen ❤️. Alltid lika spännande varje gång! Åh så svårt att hålla sig därifrån.  Dom är ju faktiskt inte speciellt gulliga vid födseln, liknar ju nakna små råttor men man blir ju så glad när allt går bra och ser mamma kanins modersinstinkter: Förbereda ett bo utav bl.a. halm och hö och inte förrän det är nära födseln så rycker hon päls som hon bäddar med för att hålla ungarna varma.

Det är klart att jag varit där fast man bör låta boet vara ett tag för att inte störa, titta lite försiktigt under all päls och det såg ut att vara 7-8st, kan va fler, svårt att se utan att gröpa runt. Väntar några dagar innan genomgång.

Även Snövit och Prinsen fick till det till slut. Även där har de fått träffats sen början på februari. Prinsen har jag inte tänkt behålla i vår genbank men jag vill ha en kull på Snövit och Prinsen är den enda som passar släktmässigt.  Det dröjer 2 veckor till innan beräknad nedkomst.

 

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.