2017s andra kaninkull

Idag födde Snövit sin allra första kull och imorgon blir hon själv 1år.

Jag har förhoppningen om att Snövit axlar sin mor Emilias linje.

Emilia låg lågt enligt “listan” på nr 202 (år2015,senast uppdaterat år), betyder kort och enkelt förklarat att släktmässigt inom alla anslutna genbankskaniner så är hennes linje (gener) underrepresenterade. Förutom Snövit som vi behållit själva så finns Roffe och  Sötis i livet, Snöboll vet jag inte vart hon befinner sig idag eller om hon överhuvudtaget lever, genbanken jag sålde henne till är nedlagd.  3 utav Emilias barnbarn födda-16 som vi behållit söker nya hem, helst till ny genbank (blivit uppdaterad att mamma April “dog i barnsäng” och ingen unge överlevde) 

Emilia blev starten på vår genbanksbesättning och har en speciell plats i mitt hjärta <3

Emilia var inte ansluten till genbanken vid köptillfället men hon hade genbanksintyg. Därför skriver jag intyg på alla individer jag säljer även om det är till sällskap eller en icke genbank, då finns i alla fall möjligheten att senare ansluta individen.

Åter till Snövit… hon är ju förstagångsföderska men modersinstinkten finns där, förberedde bolådan och täppte till ingången i god tid, nu vid födseln har hon bonat om ungarna långt ner med värmande päls och täppt igen ingången efter sig. En snabb blick i boet säger mig att det blev en normalstor kull, försökt räkna antalet på foton jag tog men det får vänta några dagar till. Än har hon inte klarat mammaprovet, hon ska se efter sina små och ge di, ta hand om dom ynkliga små. Det jag tycker är lite spännande med kullen är att alla är grisrosa 🙂 Ska bli kul att se vilka färger som visar sig.

 

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.